torsdag 5 februari 2009

rosa lådorHolmberg va uppe här för att städa ut lägenheten som han har här i umeå, Mats ska ta över lägenheten. Då fick vi ta över de här två syprylsförvaringslådorna.
De va då omålade i plywood och hade furulock. Vi tyckte dem va fina men behövde en färg.
Då grundade jag dem med en vattenbaserad grundfärg. Nästa dag jag skulle titta till dem så var de lite gulaktiga. Tänkte inte mer på det och lackade dem med en rosa vattenbaserad lack från färg o tapet. När lacken torkat såg jag hur det gulaktiga fortfarande trängde fram igenom färgen. Då förstod jag att det va ryk, att dessa lådor stått någonstans där det ryktes inomhus. Mindes att jag sett på tv i nåt inredningsprogram att de hade samma problem, att nikotinet alltid trängde igenom oavsett hur många lager man målade på. Om så är fallet måste man måla på ett lager med spärrfärg. Hade en burk med vit oljefärg som är alkydbaserad och det funkade utmärkt.Har nu målat på 2 varv med den rosa vattenbaserade lackfärgen och resultatet blev nu bättre. Totalt blev det alltså 5 lager färg, little dryg.

3 kommentarer:

Jakob sa...

VÄldigt intressant kring ryken. Men du, målade du med rosa?

pearl sa...

Ja, med order från regeringen. Trots dessa ord från eskilnytt i höstas "Jag tror förresten vi har nått gränsen för rosa inredningsdetaljer i vardagsrummet nu. Eller, inte om någon skulle fråga mig men. Det finns andra i det här hemmet som har antytt att det finns en gräns". Min karaktighet är som en urvriden blöt trasa. Skämt o sido, rosa är ok för mig, får tänka att det är lite skoteraktigt sådär, lite fräckt, busigt och väldigt väldigt farligt. Dubbel skämt o ironi och jag vet varken ut eller in längre.

bugget sa...

Ryken är nog Hobson och Caravelle i en härlig mix.