lördag 28 februari 2009

tungt

Det går tungt nu. Har svårt att hålla mig upprätt och då tar bloggorden slut. Funderar på lägga ner bloggen, för vem vill ha bloggar på internet som aldrig uppdateras? Det sprider bara hopplöshet och osämja. Orkar inte ens bifoga en lämplig bild till det här inlägget och då är det nog dags att lägga ner. Vi kanske ses i nån annan form på internet i framtiden, vem vet. Ska i allafall ta en rejäl paus för att tänka, måste ta reda på vad jag vill.

Adjö!

tisdag 17 februari 2009

vadarpearl



Nu har jag köpt vadarbyxor + vadarskor. 1995kr på blixtsport, ett reapaketpris, vädigt bra pris tycker jag. Har nu alltså möjlighet att vada ut till nipples utan att bli blöt. Ser fram emot att bege mig ut i ån för att kasta ut flugor. Det ända som är lite tveksamt är sko storleken. Köpte st 10 men de är lite stora o 9 va lite trång, tror dock att 10 är lite att växa i. Kanske en tjocksocke i o det skulle va perfekt, 9 skulle inte rymma ett extra sockpar. Ska gå omkring lite i lägenheten o prova lite till innan jag bestämmer mig. Fiske är en väldigt kul hobby och är värd att investera lite i.

måndag 16 februari 2009

älgdokumentär



Missa inte älgdokumentär på svt idag kl1800 på 2an. Fast det är ju om 40minuter. Handlar bl.a om älgkor i städer och spökälgar.

tisdag 10 februari 2009

Även solen har sina fläckar



Hela pearlamiljen har i helgen haft magsjuka. Svårt att känna sig kaxig när det trycker på både in- och utvägen. Känner mig nu lite bättre och benne va på jobbet idag, svårare är det att veta eskils tillstånd. Han ger bara difusa läten som svar när vi frågar hur han mår. Min mamma blev också sjuk, vi va där i fredags, så smittofaktorn verkar vara inställd på maximal. Alla insjuknade har haft ont i lederna och det brukar vara typiskt för vinterkräksjukan. Ja hur som helst är det över nu. Bennes mor kom idag och ska bo här hos oss i en vecka, hoppas hon klarar sig från denna fruktansvärda sjukdom.

torsdag 5 februari 2009

rosa lådor



Holmberg va uppe här för att städa ut lägenheten som han har här i umeå, Mats ska ta över lägenheten. Då fick vi ta över de här två syprylsförvaringslådorna.
De va då omålade i plywood och hade furulock. Vi tyckte dem va fina men behövde en färg.
Då grundade jag dem med en vattenbaserad grundfärg. Nästa dag jag skulle titta till dem så var de lite gulaktiga. Tänkte inte mer på det och lackade dem med en rosa vattenbaserad lack från färg o tapet. När lacken torkat såg jag hur det gulaktiga fortfarande trängde fram igenom färgen. Då förstod jag att det va ryk, att dessa lådor stått någonstans där det ryktes inomhus. Mindes att jag sett på tv i nåt inredningsprogram att de hade samma problem, att nikotinet alltid trängde igenom oavsett hur många lager man målade på. Om så är fallet måste man måla på ett lager med spärrfärg. Hade en burk med vit oljefärg som är alkydbaserad och det funkade utmärkt.Har nu målat på 2 varv med den rosa vattenbaserade lackfärgen och resultatet blev nu bättre. Totalt blev det alltså 5 lager färg, little dryg.

Jag blivit en sur gubbe.

Jag har blivit en sur gubbe. Tror att det beror på tre saker.

1. Sämre och mindre sömn nuförtiden.
2. Har en bild att man som förälder ska våga säga ifrån. Vill att eskil inte ska få ta skit.
3. Har blivit äldre och bitter av alla motgångar.

Vattnet va avstängt i huset idag med. Igår stängde de av vattnet i hela huset i 2 timmar utan förvarning. Lite jobbigt med enorma bajsblöjor och matlagning då.
Idag hände det igen kl 08:00, också utan förvarning. I ren ilska sprang jag ner till lägenheten där det håller på att installeras ett nytt kök och klagade på rörmokarn. Då sa han att kl va efter 08:00 så vi fick leva med att det inte fanns vatten. Jag sa, varför sätter du inte in en kulkran(ett sånt där litet svart vred som brukar sitta i badrum på rören) i lägenheten så du slipper att stänga av vattnet i hela huset. Han sa, Man gör inte så.
Men han har fel. Har sett sådana lite överallt i nyare lägenheter så jag förstår inte va han menar. Tror bara att det inte görs pga snålhet. Vilket är ganska konstigt eftersom en avstängningskran bara kostar en hundring.
När jag skulle gå därifrån drog jag igen dörren framför henne som bor i lägenheten utan att säga ett ord, kanske lite onödigt hårt. Har bett om om ursäkt men har fortfarande dåligt samvete. Det va ju inte hennes fel(men hon är dotter till hyresvärden så hon har kanske lite på sitt samvete) arvssynd osv. Tycker dock att som hyres värd borde man informera om sådant. Ringde sedan till hyresvärden o klagade lite på honom.
Nu är jag inte arg men sitter här med dåligt samvete.

IRL



Va kul vi hade på tårtkalaset och det va kul att träffa jakob, benne, jennie, anton och jannicke i verkligheten. Inte alla som va här är signerade bloggföljare men de fick va med på dispens då de då faktiskt följer min blogg. Men i fortsättningen kommer jag vara stenhård på den punkten.