onsdag 28 januari 2009

den nya profilen

låter intressant den nya bloggen blugget. vet ej vem du är men gissar på nåt holmbergst? kan ha fel men nästa tårtkalas är du bjuden.

fredag 23 januari 2009

En tårta för 10



Tänkte bjuda på tårta till alla 10 som följer min blogg. Vet att några inte bor i stan
men vi får köra på ändå. Tisdag den 27 jan kl20.30 är ni hjärtligt välkomna på en tårtbit. Hoppas ni kan komma till pearlasekts tårtkalas. Obs! tårtan va så stor så den inte rymdes.

Bönesvar



Döm av min förvåning när hyresvärden ringer mig 20 minuter senare och förklarar att han kontaktat den störande grannen. Tror nog att problemet verkar löst för gott.

torsdag 22 januari 2009

Nu har den kommit



Den är finare i 3-D. En kökslampa i olika färger, linda heter den. Vet inte om de menar namnet eller att lampan är uppbyggd på tråd som är lindad. Provade även att köpa en energi-lampa som är dimbar. Man justerar ljusstyrkan igenom att slå av o på lysknappen i olika kombinationer. Funkar ganska bra och är ett tips om man bor i hyresrätt utan dimbara lysknappar. Lite ovärt att lägga ned pengar på fasta installationer i hyresrätter. Men om man vill kunna variera en taklampa från att agera bygglampa till att nätt o jämt glöda så är den bra. Kostar 240kr på elkedjan. Det ser ganska kallt ut i köket på bilden, måste göra nåt saken. Tycker själv att såna här inlägg är sjukt tråkiga att läsa, men det rör ju det praktiska så det är bara att köra på.

Väck inte en pearl som sover




Jag håller på att bli mer o mer förbannad på hög musik nere från våra grannar. Låter lite gubbigt o det är det väl, men vårt hyreshus är extremt lyhört och trots att jag sagt åt dem några gånger är det på väg att hända ikväll igen. Tycker att det helt ok med en hemmafest då o då men det är på sättet de gör det på. Är det så j... svårt att säga till innan och kanske försöka ha det på en fre-el lördag när man inte ska upp o jobba. Sedan kan man ju tex hålla ner lite efter 22? Fast nu ikväll ska jag nog gå ner o säga att de får stänga av helt prick 22, tycker inte att de har gjort sig förtjänta av att ha kul. Men det sämsta av allt är att det är så multiövervärdalös dålig musik. Tycker nog mest av allt att de ska flytta väldigt snart. Ja det blir nog bäst så, att de flyttar, ja så får det bli.

fredag 16 januari 2009

torsdag 8 januari 2009

Hojja Dexter



Nu ska Hojja o 2-home-Mats slakta gamla studion. Eller rättare sagt ska det byggas om lite utanför studion så det hela plastas in för att undvika byggdamm. Men visst är det likt, alltså Hojja.

tisdag 6 januari 2009

Ja visst ja 2009



Jag har inte kommenterat det här med julen och att det är ett nytt år. Ja det är ett nytt år nu och hoppas att det kan överträffa 08 men tror att det blir svårt. Det har som en tendens att bara bli lite sämre ibland. Men jag tror på 09:an, starten har bara varit lite blek. Det lossnar liksom inte. Skulle vilja att det kom igång lite mera rejält, som tex en stor positiv händelse i mitt eller nån näras liv. Kan inte komma med nåt konkret, men ni som har varit med om det känner säkert igen er. Att det bara liksom startade stort i en positiv riktning alltsammans. Det borde komma något slags startskott som drog igång hela den här positiva nya livssituationen. 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Shoppa på internet=praktiskt



Köpte nya springskor på www. Så praktiskt att slippa gå på stan o skämmas

Men allt gick inte smärtfritt




När jag kom hem med högtalarna visade det sig att ena högtalarens diskant inte lät. Blev först lite deppad o ringde han som sålde o sa att jag ville lämna tillbaka. Men på vägen till han som sålde högtalarna så ringde jag min far o beklagade mig över mitt dåliga köp. Men min far trodde inte att det va diskanterna som hade gått utan att det istället skulle vara delningsfiltret som gjort sitt.(det går nog inte köpa nya diskanter till de här högtalarna). Vände därför hem i stället och beställde nya komponenter från ELFA(en katalog som har allt mellan antenn o jord). Har nu lött på de nya bipolära kondensatorerna och högtalarna fungerar utmärkt.




Så här ser delningsfiltret ut. Ett delningsfilter fungerar så här:Basfrekvenser skickas till basen o diskantfrekvenser till diskanterna.

nya högtalare



Köpte nya högtalare på blocket. De heter Martin Persson och är från 70-talet. Tror att Marcus holmberg o rudehalls har likadana? Iallafall samma märke. Basarna spelar uppåt och de 3 svarta näten raktfram är diskanterna. Mitten diskanten spelar lite högre i volym än de 2 på sidorna. De får på så sätt en fin o jämn diskantspridning. Tycker att de låter helt ok.