måndag 22 december 2008

Lika som bär


Bildgooglade daniel och benedicte o fick upp den här bilden. De hette dock svendsen i efternamn. Men visst är det likt.

Tror att jag bokar scharinska




Obs! Det är Eskil som spelar alla instrument på det här stycket. Lite idiotiskt o stolt av mig att lägga upp det här, men alla andra gör ju det.

söndag 21 december 2008

Kai vs Kiske

Det här är det slutgiltiga beviset på att Helloween inte skulle ha bytt sångare.
O vilken låt det är. Tror nog att slamsighetsfaktorn är totalt övermaxad.
Den första som sjunger är Kai. Lite lägre volym på det klippet så det är lite orättvist. Tyck gärna till vem ni tycker sjunger finast.

torsdag 18 december 2008

Tror jag önskar mig en helikopter













Har börjat bli lite peppad på radiostyrt igen. De nya modellerna är sjukt billig o att man skulle kunna köpa en helikopter för 400 spänn kunde man ju bara drömma om när man var i 25-årsåldern. Den här modellen som visas ovan är en ny 3kanals modell. Man kan styra gas, höjd & den 3e styr rotationen runt helikopterns axel. Tror(eller på sanning) vet att den här modellen heter storm IV.

tisdag 16 december 2008

minipearl?











Här kan ni se Eskil ta sina första trevande trummslag. Vilken legend!

nästan som en murvel














Här ovan ser ni den klassiska Hojja rota i skuffen på en hyrbil.


Att hålla på med musik är utifrånsett nästan som att vara en murvel, tror jag i alla fall. Är själv så insyltad i det hela men man får ofta frågor från folk utifrån som tex behövs alla de där kablarna o fallfärdiga instrumenten? Då svarar man oftast med ett ursäktande axelryck & svamlar om nåt annat. Ni som håller på med veteranskotrar vet vad jag menar med att vara som Murveln. (En man i inlandet som samlar på gamla trasiga skotrar). Det skiljer sig nog inte så mycket att vara norrländsk studioägare från att samla på gamla skotrar. Man kan inte nästan använda nåt av det man sparar på men det kan vara bra att ha. Tror inte tex att max martin(Max Martin, född 26 februari 1971, är en svensk musikproducent och kompositör)sparar på så mycket skrot men han lyckas ändå säkert producera betydligt mera musik än oss musikmurvlar.Kanske inte så bra exempel eftersom han gör en annan typ av musik men ni borde förstå vad jag menar. Det är väl kanske det som folk utifrån kanske reagerat på.(sett andra som inte bor i sopor som ändå lyckas göra musik) Som sagt, vi är väl mera som murvlar än max.






























På bilden ovan ser ni Pearldannes Ludwigtrummor från -62


Ni borde förstås i stället fått se mina Pearltrummor i stället(Ni som känner mig förstår att det inte stämmer).Men de är på gamla 2-home och det är dit vi nu håller på att flytta alla sakerna som ni ser på bilderna.

söndag 14 december 2008

gamla o nya 2-home.


I morgon flyttar nog nya 2-home till gamla 2-home. Låter lite konstigt & svårt men det ska nog gå vägen.Har inte hört nåt från studioägarna ang när & om det kommer att krävas pearlahjälp med det hela.

4-2 till juve



Köpte Juventus mot milan på canal+´s webtv. Det blev 4-2 & Mellberg spelade hela matchen, hans skägg börjar bli ganska vildvuxet igen & ser ganska cool ut. Bra kontrast till alla renrakade Italienare. Han är dock inte med på den här bilden.

luckan















Har nu rollat våra köksluckor med en skummgummi roller 3 varv. Ett varv med gulbruten v-slip o 2 varv med en lackfärg. Hade tänkt efterstryka sista varvet med en moddlare för att skapa en förlåtande finnish men tyckte att det inte behövdes. Nu ska bara handtagen tillbaks.





Så här kommer handtagen se ut. Det är ett handtag som heter stil555 som farsan köpte på tradera åt mig. Plastbrickan som sitter mellan handtag o lucka köpte vi nya från nån handtags affär i Götet. Fast de ser exakt lika ut som de gamla o tänkte det skulle va skönt med repfria.

måndag 8 december 2008

vet inte vad ni gillar

Jag gillar bilder, duger inte det? eller måste jag skriva så förbannat mycket.

jag är nog inte en bloggperson


Det här med blogg va ju lite jobbigt. Tex så gick det inte vrida hojja. Provade i förhandsvisning som jag brukar använda för att vrida bilder men den bara vägrade. Kanske beror på motivet, det är ju lite vridet.

lördag 6 december 2008

En bra grej!


http://www.csports.se/
Där kan man köpa streamad fotboll och hockey för 39kr/match. De visar italienska ligan och elitserien. Köpte en intermatch förra helgen o det va helt ok kvalla.

Yes! lördag


Lördagar är nog den bästa dagen i veckan.
1.Lägenheten är oftast ren o städad.
2.Man har vilat upp sig under fredagkväll och lördagmorgon.
3.Man får spela fotboll på östra(veckans roligaste timme).
4.Det är oftast nåt kul på tv, som tex fotboll.
5.Ofta kanske det blir att äta och dricka något gott.
Kom bara på fem saker nu men det känns som det borde finnas fler fördelar med lördag. Jo! 6. man är ledig nästa dag, alltså söndag.

fredag 5 december 2008

Men ååå fredag.


Idag är det ju fredag, dvs storstädning, storhandling och tvättdag. Hur kunde allt bli så fel. Sitter i mjukisar o kollar på när eskil stoppar en träpinne i munnen. Fick just torka av pinnen o honom från lite spya, men han verkar ändå lika pepped på pinnen. Hade tänkt ner till home o måla lite men tror att hojja o mats får göra det själva. Ev åker jag o Eskil dit o skrattar lite.

Eskil o hans träpinne.

torsdag 4 december 2008

Jobb Jobb Jobb


Nu är den uppe! Denna vägg med dörr som ska skilja förvaringsrum med studio B.



Mats har börjat måla det hela med billig färg från byggmax. Tror att 10liter kostade 99 kr. Sedan ska vi bara upp med dörrfoder o lite annat. Förresten så blev det en vegetarisk sushisallad till lunch.

onsdag 3 december 2008

Eskil


När man bloggar får man stoppa barnet i en tunna.

second home


Nu sitter hyllorna på plats i 2-home förvaringsrum / B-studio. Har även börjat på att regla en vägg mellan förvaringen o B-studion. Det blev mycket buskis bygge med begränsade matriella resurser. Särskild de 6 hålen(för takregeln) jag skulle borra i taket, det krävdes ca 15 betongborrar o ett sjukt tålamod för att borra dessa 6 hål.

Sedan åt jag lunch på rex tillsammans med studioägarna(hojja o Mats) o Annika Norlin, som hastigast tittade förbi på home. Det blev en saftig lax med omelett. I går blev det ju falafelrulle o tänkte att i dag fick det bli lite smalare mat. Ganska gott men det va lite för mycket citron i såsen för min smak.

tisdag 2 december 2008

south park


South park är sjukt kul. På den här sidan kan ni se alla avsnitt streamade i ganska bra kvalla. Man kan dock inte se i fullscreen där. Men det en finns en officiell sida som heter south park zone, men det är ganska dålig bildkvalitet, o där kan man se streamat i fullscreen. Tycker dock att det inte är värt att se med så kass bild. Om ni inte har sett south park på ett tag så tycker jag att ni ska kolla in avsnitt:1008(Make love, not warcraft,1007(Tsst),men nästan alla nya avsnitt är jättebra.
http://southpark-zone.blogspot.com/

Vi håller även på att bygga o fixa lite i hemmet.


Benne har sytt en ny väggbonad med tyg från marimekko. 400spänn, fint va.


Vi ska även lacka om alla köksluckor gula. De två gula på bilden är endast målad med bruten grundfärg. Sedan ska de penselmålas 2varv med gul högblank lackfärg(lady heter färgen men det är en jotunfärg.



Har även byggt ett väggfast skötbord, skönt att få lite mera plats på toan. Skickade iväg det gamla skötbordet till föräldrarna i sävar. Skötbordet är klätt med stoppning och sedan en vaxduk på det.




Men kanske det bästa av allt, vi har köpt en diskmaskin. En halvintergrerad elektrolux slimline(45cm bred). Det blev sjukt mycket jobb med installationen, vi fick byta blandare, såga sönder köksbänken, bygga om köksluckor o lite annat, men nu sitter den på plats och funkar utmärkt. Bara lite kosmetiskt småfix kvar att göra bara.

hojja o pearl o mats




Ska gå o lägga mig nu. Imorgon ska jag hjälpa hojja o mats med byggandet av vägg o hyllor på 2-home. Det är viktigt att va utvilad när man ska bygga saker, det kan lätt bli arbetsskador annars. Sov gott o vi ses på bloggen i morgon.

måndag 1 december 2008

Ny blogg


Som sagt, jag har börjat blogga nu. Hoppas jag kan upprätthålla en jämn bloggfrekvens och berätta för er läsare om intressanta saker i mitt liv.

Nu är den här!(den nya fräscha bloggen)